Et rentefrit lån kan være vanskeligt at få. Det er mere sandsynligt at man kan blive tilbudt et lån med lav rente. Sådan er det i hvert fald blandt vore låneudbydere i banken. Man kan måske opnå en rentefri periode hos nogle udbydere. Andre udbydere tilbyder afdragsfri perioder.

Hvem tilbyder et rentefrit lån?

Muligheden for at få rentefri lån forekommer ofte i butikkerne og storcentrene. Er du på jagt efter det nyeste tv på markedet, kan det måske lade sig gøre at få et rentefrit lån. I perioder tilbyder forhandlerne, når kunderne skal købe på afbetaling, et lån uden renter.

Det betragter de fleste som et godt tilbud, og det vil sandsynligvis betyde, at der vil være en større omsætning.

Er rentefri lån et godt tilbud?

Et rentefrit lån er et godt tilbud, hvis det lever op til kundernes forventninger. Et rentefrit lån kan jo kun forstås som et lån helt uden renter. Mange kunder forventer og tænker billige lån. Det vil mange gøre, fordi man fejlagtigt tror, at et lån uden renter også er et lån uden omkostninger.

Rentefri lån er ikke gratis lån. Der vil være forskellige gebyrer og omkostninger, der lægges oven i lånet. Der findes eksempler på, at forhandlere, der tilbyder rentefri lån, henter pengene ind på højere gebyrer. Det betyder altså, at kunder måske kommer til at betale for rentefri lån med højere gebyrer.

Det kan også være, at når en kunde tilbydes et rentefrit lån til køb af et tv eller noget andet, så er prisen på varen bare sat højere end den normale salgspris.

Man er som kunde altid nødt til at undersøge de forskellige tilbud, inden man går i gang. Ellers risikerer man at betale for meget for varen

Man skal undersøge, hvad prisen på varen er hos andre forhandlere, og man skal også undersøge, om det er muligt at låne billigere andre steder.

Find billigste lån

Når man undersøger prisen på lånet ved forhandleren, skal man sammenligne med prisen på andre lån. Man kan få lån i banken eller ved online låneudbydere. Når man skal finde det billigste lån, skal man bruge ÅOP, som er lovpligtigt at oplyse i forbindelse med låntagning. ÅOP betyder årlige omkostninger i procent og blev indført for at hjælpe låntagere med at finde det billigste lån blandt forskellige lånetilbud.  Desværre er der alt for mange, der ikke kender til eller forstår ÅOP. Omkring 33 % af danskerne er i denne gruppe. Det lån , der har laveste ÅOP, er det billigste lån. Læs mere om ÅOP her.

Gratis lån er rentefrit lån

Der er i hvert fald et sted, hvor det ikke er nødvendigt at undersøge ÅOP eller andre ting. Hvis du får et gratis lån hos vore låneudbydere, så har lånet en ÅOP på 0 %, hvilket betyder, at der ikke pålægges lånet hverken  renter eller gebyrer. Når du betaler det beløb, du har lånt, tilbage til tiden, er lånet helt gratis.

Du kan få et gratis lån på 3000 kroner hos Ferratum, og du kan få gratis lån på 4000 kroner hos LendOn og Vivus. Du kan få gratis lån i 30 dage. Hvis du skal købe et TV til 10000 kroner, kan du faktisk muligheden for at låne billigt. Lån 10000 billigt ved at søge om gratis lån hos tre udbydere.

Du skal selvfølgeligt være sikker på, at du kan betale pengene tilbage efter 30 dage, ellers er det en dårlig løsning. Du skal se på dit budget, om det er muligt. I de fleste tilfælde vil det kræve, at der venter ekstra penge på dig, som du normalt ikke får. Det kunne være penge for ekstra arbejde eller feriepenge. Læs mere om at lægge budget her.

I dag udbydes gratis lån ofte som gratis kredit. Der er reelt ingen forskel. Det vigtigste for dig er, at det ikke koster noget at låne penge eller at få en kredit. Grunden til ændringen skal findes i Kreditaftaleloven, der indførte ny regler for kviklån. Det kan du læse mere om her.